Wednesday, February 9, 2011

Cyberjaya, Jumaat, 11.2.2011, 9.00pm

okay, ada program wajib hadir kepada semua anak2 muda..
aku sendiri akan jadi salah seorang ahli panel mahasiswa..ngee...

So, ini detailsnya:

Program Diskusi Anak Muda Bersama Pemimpin

Dataran Prima, Cyberjaya

11hb Februari 2011, Jumaat, 9.00 pm

Panel-panel:
-Wakil mahasiswa daripada UNISEL/UM/UKM/UIA/KUIS/USIM/UPSI
-YB Datuk Razali Ibrahin (UMNO)
-YB Ust Firdaus Jaafar (PAS)
-YB Nurul Izzah (PKR)
-YB Janice Lee (DAP)
-Sdr T. Mohan (MIC)

Program Diskusi Mahasiswa bersama Pimpinan Negara adalah bertujuan untuk:

i. Menaikkan imej generasi anak-anak muda di mana kini kurang mendapat tempat di mata masyarakat atau terpalit dgn imej negatif.

ii. Menyedarkan orang muda dan masyarakat umumnya betapa pentingnya generasi muda ini dalam sistem pemerintahan negara pada masa akan datang.

iii. Untuk menyedarkan masyarakat bahawa golongan anak-anak muda ini tidak seharusnya dipinggirkan oleh mana-mana pihak. Bahkan mereka seharusnya diberikan perhatian bagi mengangkat kebolehan, kepakaran dan kebijaksanaan yang mereka miliki bagi membantu Negara ke arah yang lebih cemerlang.

iv. Mereka harus diberi peluang untuk meluahkan rasa dan hak mereka sebagai rakyat Malaysia yang bertanggungjawab terhadap negara dan seterusnya memacu negara ke arah mutu yang lebih baik dan dinamik.

v. Program ini akan menjadi salah satu platform bagi generasi muda ini untuk terus bekerjasama dengan semua pihak dan organisasi sama ada kerajaan atau NGO untuk melaksanakan dasar-dasar yang masih belum terlaksana dan hak yang telah termaktub dalam perlembagaan negara.

Jadi mari beramai-ramai mahasiswa-mahasiswa dan anak-anak muda turun memeriahkan dan menyokong program ini. MARI.!!! Hidup Anak Muda..!!

1 comment: